• Tanssiopisto Uusikuu
 

Vanhemmille

Usein kysytyt kysymykset:

Mikä on opintokirja ja miten sen kanssa tulee toimia?

Opintokirjaan kerätään merkinnät omista tanssiopinnoista, kirja palautetaan opettajalle aina syys- ja kevätlukukauden lopulla uusia merkintöjä varten. Uudet oppilaat saavat kirjan opettajalta lukukauden päätteeksi. Huolehdithan itse, että opintokirja pysyy aina ajantasalla.

Jos hukkaan opintokirjani, katoavatko kaikki tiedot lapseni opinnoista?

Eivät katoa, kaikki tiedot ovat tallella toimiston arkistossa. Voit tilata uuden opintokirjan toimistolta hintaan 10€.

Pitääkö oppilaiden esiintyä kaikilla kevätnäytöspaikkakunnilla?

Pääsäännöllisesti oppilaat esiintyvät yhdellä paikkakunnalla. Syventävien ryhmien oppilaat esiintyvät kaikissa näytöksissä.

Haluaisin tanssia useammin kuin kerran viikossa, onnistuuko se?

Tanssiopiston tunneilla voi käydä myös toisilla paikkakunnilla, oman perustunnin lisäksi. Syventävät ryhmät on tarkoitettu oppilaille, jotka haluavat tanssia enemmän. Saat lisätietoa syventävistä ryhmistä omalta opettajaltasi. Opettajat tiedottavat alueen muusta tanssitarjonnasta. Etsi myös itse aktiivisesti kursseja ja tunteja!

Olen joutunut olemaan poikksa tunneilta paljon, voinko korvata jotenkin poissaoloni?

Sovi korvauksista oman opettajasi kanssa. Esimerkiksi tanssikurssit, kirjalliset tehtävät ja oman tanssin tekeminen voivat soveltua korvaaviksi tehtäviksi.

Miksi tunneilla säännöllisesti käyminen on tärkeää?

Oman kehityksen ja ryhmän etenemisen kannalta on tärkeää, että tunneill käydään säännöllisesti. Erityisesti keväällä näytösten lähestyessä turhia poissaoloja tulisi välttää.

Miksi lapseni on vielä samassa ryhmässä, milloin hän pääsee seuraavaan ryhmään?

Pääsääntöisesti samassa ryhmässä ollaan kaksi vuotta. Seuraavaan ryhmään siirrytään opettajan harkinnan mukaan.

Voiko lapseni vaihtaa ryhmää? Miten ryhmää vaihdetaan?

Opettaja päättää ryhmien vaihdosta ja toki toiveita voi esittää.

Voinko käydä tanssiopiston tunneilla toisella paikkakunnalla, ei siis sillä jolla asun?

Kyllä voi käydä.

Toimintaohjeita vanhemmille:

Poissaolot:

Jos joudut olemaan poissa tunnilta useamman kuin yhden kerran, ilmoitathan asiasta opettajalle. Jos joudut olemaan sairauden vuoksi poissa pidemmän aikaa, voit neuvotella toimiston kanssa lukukausimaksun osittaisesta hyvityksestä.

Kevätnäytökset:

Esityksen harjoittelu tapahtuu pääsääntöisesti perustuntien puitteissa. Näytöspäivänä on kenraaliharjoitus, joka voi olla isommilla oppilailla jo päiväaikaan. Vanhemmat huolehtivat itse oppilaiden kuljetuksista näytöspaikkakunnille. Huomioikaa myös kimppakyytien mahdollisuus. Tieto kevätnäytöspäivästä on tiedossa jo syyslukukaudella, joten siihen voi varautua hyvissä ajoin. Näytöksistä tiedotetaan tarkemmin kevään aikaan.

Tärkeää:

Oppilas saa tuoda juomapullossaan ainoastaan vettä. Opettaja ei ole vastuussa oppilaasta ennen tai jälkeen tanssitunnin. Jos joskus tulee ongelmia opettajaaan voi ja kannattaa ottaa yhteyttä.