• Tanssiopisto Uusikuu
 

Tanssimaan?

Usein kysytyt kysymykset:

Minkä ikäisenä voi aloittaa tanssin? 

Tanssiharrastuksen voi aloittaa Tanssiopistolla neljän vuoden iässä, jolloin ryhmänä on Lastentanssi 1. Mukaan voi tulla myös kesken lukukauden mikäli ryhmässä on tilaa. Kesken kauden oppilaita otetaan tammikuulle saakka. Sen jälkeen uudet oppilaat voivat aloittaa syksyllä.

Lapseni on jo kymmenen vuotta, voiko hän tulla mukaan tanssitunneille, vaikka ei ole aiempaa tanssitaustaa?

Tanssituntimme ovat kaikille avoimia ja niihin voi tulla mukaan vaikkei aiempaa tanssikokemusta olisi ollenkaan. Tanssiryhmästä neuvotellaan opettajan kanssa.

Voiko ryhmään tulla, vaikka ei ole aiempaa tanssitaustaa?

Tanssitunneillemme voi tulla vaikkei tanssitaustaa olisi ollenkaan. Tuntimme ovat kaikille avoimia.

Mitä tunneilla oikein tehdään?

Tanssituntien sisältö vaihtelee oppilaiden iän mukaan. Lähtökohtana on oppia tanssiteknisiä ja ilmaisullisia taitoja ja tietoja. Tanssiopisto pyrkii myös edistämään tanssitaidetta sekä tanssin ja kulttuurin tuntemusta aluellaan sekä lisäämään kiinnostusta ja myönteisyyttä kulttuuria, taidekasvatusta ja taiteidenvälisyyttä kohtaa. Oppilaiden toiveita pyritään myös ottamaan aina huomioon.

Miten pukeutua tanssitunnille? Tarvitaanko jotai muuta mukaan?

Kevyt liikuntavarustus on paras mahdollinen, esim. t-paita ja jumppahousut. Mukana on hyvä olla myös juomapullo, sillä tanssi on kuitenkin erittäin liikunnallinen ja monipuolinen laji. Juomapullossa saa olla pelkästään vettä.

Mitä hyötyä on tanssitunneilla käymisestä?

Tanssitunneilla tulee paljon liikuntaa, joten kunto nousee varmasti ja hien saa pintaan. Sieltä saa myös paljon uusia ystäviä ja musiikin sekä tanssin myötä rytmitaju kehittyy valtavasti. Tanssitunneilla pääsee perehtymään tanssin ja kulttuurin maailmaan erilaisten näytösten ja tapahtumien ohella sekä ilmaisemaan itseään, jopa yleisön edessä. Tanssiopisto mahdollistaa loistavan harrastuksen ja sen ohella tanssiopintoja. Tanssiopistosta tiet voivat hyvin viedä esimerkiksi ammattitanssijaksi tai tanssinopettajaksi aikuisikää ajatellen.

Sopiiko tanssi tytöille että pojille?

Tanssi sopii mainiosti tytöille että pojille. Tanssiopisto toivoo mahdollisimman paljon myös poikia mukaan, joita usein on vähemmän kuin tyttöä.

Voiko aloittaa kesken lukukauden?

Tanssitunnit voi aloittaa kesken lukukauden mikäli ryhmässä on tilaa.

Mitä, jos en mahdu ryhmään?

Jos ei mahdu heti ryhmään, opiskelija laitetaan niin sanotusti varasijalle. Jos ryhmästä lopettaa tanssijoita, niin soitamme samantien ryhmän varasijalla oleville henkilöille.

Paljonko tunnit maksavat ja miten maksu tapahtuu?

Tuntien hinta riippuu, missä ryhmässä tanssii ja kuinka kauan tanssiharjoitukset kestävät. Tanssiopisto laskuttaa oppilaita kahdesti vuodessa syksyisin ja keväisin.

Lastentanssi 1-2             45 min/vk            Syksy  55€          Kevät  65€

Nykytanssi 1-3               60 min/vk           Syksy  60€         Kevät  70€

Nykytanssi 4                  75 min/vk           Syksy  65€         Kevät  75€

Nykytanssi 5                  90 min/vk           Syksy  70€         Kevät  80€

Syventävä ryhmä 1        105 min/krt        Syksy  95€         Kevät  100€

Syventävä ryhmä 2        135 min/krt        Syksy  100€         Kevät  105€

Syventävä ryhmä 3        180 min/krt        Syksy  110€       Kevät  120€

(Syksyn ja kevään hintojen erot määräytyvät opetuskertojen mukaan. Syksyllä opetuskertoja on 15 ja keväällä 19.)

Mitä jos en mahdu ryhmään?

Voit jättää yhteystietosi toimistolle ja jäädä jonottamaan oppilaspaikkaa. Kun teet ilmoittautumisen nettisivuilla olevalla lomakkeella, olet mukana paikkaa jonottamassa automaattisesti.

Voiko vanhemmat seurata tuntia?

Kerran lukukaudessa on avoimet ovet, jolloin vanhemmat voivat olla seuraamassa tunteja.

Yleistä tanssiharrastuksesta:

Tanssitunneilla pyritään käymään säännöllisesti ja poissaoloista ilmoitetaan omalle opettajalle. Esiintymiset kuuluvat myös osaksi tanssia ja niitä harjoitellaan kevätnäytökseen sekä muihin mahdollisiin tilaisuuksiin. Jokainen opiskelija etenee yksilöllisessä tahdissa ja siihen pyritään, että voi suhtautua tanssiin kevyemmin tai panostaa erityisesti jos haluaa tanssilta enemmän tulevaisuudessa. Tanssitunneilta on mahdollisuus kerätä opintokirjamerkintöjä ja kun 500 tuntia on täynnä, saa päättötodistuksen.