• Tanssiopisto Uusikuu
 

Opisto-info

Tanssiopisto Uusikuu perustettiin vuonna 1993. Vuosi 2023 on Tanssiopiston 30. toimintavuosi. Tanssiopistoa ylläpitää Pyhäsalmen Tanssi ry., joka järjestää myös Täydenkuun tanssit -festivaalin sekä on osa Pohjoista tanssin aluekeskusta.

Tanssiopisto Uusikuu järjestää tanssin taiteen perusopetusta seitsemän kunnan alueella: Haapajärvellä, Kärsämäellä, Nivalassa, Pyhäjärvellä, Reisjärvellä, Sievissä ja Ylivieskassa. Oppilaita on myös useiden lähikuntien alueelta. Kunnat tukevat toimintaa sovitulla tuntimäärällä vuodessa.

Tanssiopisto toteuttaa valtakunnallista tanssin taiteen perusopetuksen yleisen oppimäärän opetussuunnitelmaa ja antaa tavoitteellisesti etenevää tanssinopetusta lastentanssissa ja nykytanssissa sekä kurssimuodossa myös muissa tanssilajeissa. Taiteen perusopetuksen opetusryhmiä on 36, joista 24 on nykytanssin ryhmiä, 10 varhaiskasvatuksen ryhmää ja 2 syventävän opetuksen ryhmää. Oppilaita opistossa on yhteensä noin 450.

Tanssiopisto Uusikuu pääsi vuonna 2000 tuntiperusteisen valtionavustuksen piiriin. Valtionavustusta saavia tanssiopistoja on Suomessa vain 12, joten tuki on suuri luottamuksen osoitus Tanssiopiston toiminnalle. Vuonna 2023 opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi lisäksi ylimääräistä valtionavustusta 10.000 € toiminnasta aiheutuvien käyttökustannusten kattamiseen.

Valtion sekä kuntien tuki ovat elintärkeitä Tanssiopiston toiminnalle, jotta oppilasmaksut pystytään pitämään kohtuullisina.