• Tanssiopisto Uusikuu
 

Opettajien koulutuspäivät 11.-12.12.2020

PAIKKA
Ikosen koulu, Pyhäjärventie 4, 86800 Pyhäjärvi

OHJELMA
Perjantai
klo 14-17 Nykytanssi
klo 17.15-20.15 Kiddiejam

Lauantai
klo 10-13 Nykytanssi
klo 13.15-16.15 Kiddiejam

KOULUTTAJAT
Nykytanssi Katri Soini
Kiddiejam Marjukka Koivuniemi

 

HINTA
Nykytanssi 40€, Kiddiejam 50€, molemmat yhteensä 80€

KURSSIEN SISÄLLÖT

Nykytanssin työpaja

Katri Soinin työpaja jakautuu kahteen osaan: lämmittelytuntiin ja syventävän työskentelyn sekä keskustelun osuuteen. Syventävän työskentelyn aikana jatketaan lämmittelytunnin teemojen käsittelyä niitä varioiden sekä eri lähestymistapoja yhdessä pohtien.

Kurssi sopii alan opiskelijoille ja ammattilaisille sekä edistyneille harrastajille, jotka ovat kiinnostuneita pohtimaan tanssijan- ja pedagogin työn kysymyksiä liikkuen, katsoen ja keskustellen. Osallistujilla on tilaisuus jakaa työstettäviksi ja tarkasteltaviksi myös itseään kiinnostavia aiheita ja kysymyksiä.

Tunneilla jäsennetään ja tanssitetaan liikettä ihmisen rakenteesta käsin, kehon valmista järjestystä ymmärtäen. Työskentelyssä kirkastetaan ja syvennetään liikkeen artikulaatiota, suuntia ja tilallisuutta. Kehon tunnistamiseen ja tiedostamiseen perustuvan kokemuksen kautta mahdollistetaan sekä itsestä lähtevän että annetun liikkeen todentumista. Kurssilla havainnoimme paitsi fyysisen aktiivisuuden, myös katsomisen kautta.

Katri Soini (s.1965) on freelance-tanssija ja tanssinopettaja. Tanssitaiteen maisteriksi (Teak 1988) valmistuttuaan hän on työskennellyt yli 30 vuoden ajan useiden eri koreografien kanssa, esiintyen laajalti niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Katri on opettanut nykytanssia alan oppilaitoksissa, festivaaleilla, tanssiryhmissä, organisaatioissa ja yksityiskouluissa. Hänelle on myönnetty 5-vuotinen taiteilija-apuraha neljästi, joista viimeisimpään (2019-2023) kuuluu taiteilijaprofessorin arvonimi.

 

 

KiddieJam

Kiddiejam on vuonna 2015 Oulun ammattikorkeakoulun tanssinopettajakoulutuksessa kehitetty alle kouluikäisten lasten tanssinopetuksen konsepti. Sittemmin kehitystyö ja konseptin hallinnointi on siirtynyt Tanssikoulu TanssinTahdin Liisa Kontturi-Paasikolle ja Marjukka Koivuniemelle.

Konseptin avulla tuodaan lastentanssin ja varhaiskasvatuksen kentällä lajinomaista tanssimateriaalia, joka on helposti muunneltavissa erilaisiin tarpeisiin. Tanssilajeina ovat baletti, discotanssi, hiphop, kansantanssit, paritanssit ja showtanssi, joista tällä kurssilla sovelletaan parhaiten nykytanssiin sopivia osia. Koulutuksessa saa tanssilajeista loruttelutanssin, tekniikkasarjan ja tanssisarjan.

Marjukka Koivuniemi on tanssinopettaja (AMK), tanssija ja koreografi. Hän on osakkaana TanssinTahti -tanssikoulussa ja KiddieJam -lastentanssikonseptin toinen kehittäjä ja pääkouluttaja. Hän tanssii Citydancen opettajista koostuvassa Runkoryhmässä. Maikki on opettajana tinkimätön ja lempeä yhdistäen sen taitavaan pedagogiikkaan.

 

 

 

Lisätiedot: toimisto@tanssiopistouusikuu.fi, 040-7471884, www.tanssiopistouusikuu.fi

Ilmoittautumiset 30.11.2020 mennessä: toimisto@tanssiopistouusikuu.fi

Takaisin edelliselle sivulle