• Tanssiopisto Uusikuu
 

Opettajien esittely

SOILI HUHTAKALLIO

Vuodenvaihteessa yliopistonlehtorin tehtävistä eläköitynyt tanssit. toht. Soile Lahdenperä täytti tänä keväänä 66 vuotta. Hänellä on takanaan 50 vuotta tanssitaiteen parissa, kertoessaan lempeän hymyilevään tapaansa kuinka keho on jälleen yhtä joustava kuin 16-vuotiaana ennen tanssin aloittamista – eli ei siis kovinkaan.

Jos nyt joku ei jostain syytä olisi asioista vielä perillä, niin tässä hieman matkamerkkejä: Lahdenperä toimi opettajana Teatterikorkeakoulussa eri mittaisissa jaksoissa vuodesta 1986 vuoteen 2021. Taiteellisen uransa aikana hän on koreografioinut nelisenkymmentä tanssiteosta ja toiminut tanssijana 34:ssa. Hän oli perustamassa tanssiteatteri Hurjaruuthia vuonna 1981, ja yhdessä Amsterdamissa opiskelleiden kollegojen (mm. Liisa Pentti, Pia Lindy, Katariina Vähäkallio, Anita Valkeemäki, Kirsi Niittyinperä) kanssa kansainvälistä Sivuaskel-festivaalia vuonna 1996. Lisäksi Lahdenperä toimi 20 vuoden ajan Zodiak – Uuden tanssin keskuksen hallituksessa ja taiteellisissa toimikunnissa. Vuonna 2013 hän väitteli tanssitaiteen tohtoriksi Alexander-tekniikasta koreografisen prosessin osana, ja vuonna 2018 hänet kruunattiin ritariksi – ei kun – tasavallan presidentti myönsi Lahdenperälle Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan ritarimerkin ansioituneesta työstä tanssitaiteen parissa.

Esittelytekstin lähde: https://blogit.uniarts.fi/kirjoitus/kun-kukaan-ei-voi-estaa-tanssimasta/

TIINA KARTTUNEN

Tiina “Tintti” Karttunen on pian valmistuva tanssinopettaja Kuopiosta. Hänen tanssitaustansa on vahvasti katutanssipainotteinen, kilpatanssi – ja jazzmaustein. Työkseen hän opettaa hiphopia sekä on toiminut paikallisessa katutanssiyhdistyksessä vuosia. Hän on luonnonläheinen, musiikkia rakastava ihminen.

”Yhteisöllisyys on minulle tärkeää, minkä vuoksi hiphop on niin lähellä sydäntäni. Painotan tanssista ja musiikista nauttimista. Kun nauttii siitä mitä tekee ja heittäytyy, voittaa itsensä. Tunneillani pyrin tarjoamaan monipuolista sisältöä hiphopin eri tyylilajeista ja musiikista sekä sopivassa määrin haasteita ja hauskanpitoa, aina tanssijoideni toiveita kuunnellen. “

MARJO KUUSELA

koreografi, tanssija, tanssitaiteen professori, akateemikko

Marjo Kuusela on arvostettu ja omaperäinen koreografi, jonka laaja tuotanto on muokannut suomalaisen tanssitaiteen kuvaa 1970-luvun alusta lähtien. Kuusela oli perustamassa 1972 Tanssiteatteri Raatikkoa, joka antoi puitteet modernin tanssin ammattimaiselle toiminnalle ja tavoitti laajan yleisön. Kuuselan teoksia on nähty tärkeimmissä suomalaisissa tanssiryhmissä. Hänen koreografiselle taiteelleen on ominaista ihmisen mittakaava. Hän on ihmiskuvauksessaan herkkävaistoinen realisti ja osaa taitavasti hyödyntää myös elämän absurdeja ja koomisia piirteitä. Taiteellisen työnsä rinnalla Kuusela on hoitanut monia tanssitaiteen luottamustoimia. Hän on myös 1990-luvun puolivälistä alkaen toiminut Teatterikorkeakoulussa tanssitaiteen professorina.

Esittelytekstin lähde: Kansallisbiografia

MIMMI MARJAMAA

Mimmi Marjamaa on tehnyt tanssialalla töitä ympäri Suomea niin tanssijana, koreografina kuin tuomarinakin, mutta ennen kaikkea tanssinopettajana. Hän on valmistunut Oulun AMK:sta tanssinopettajaksi showtanssin suuntautumisvaihtoehdosta ja tehnyt päätoimisesti töitä tanssinopettajana valmistuttuaan. Hänen päälajeina ovat show-, nyky- ja jazztanssi.

Opettamisen lisäksi Mimmi on itse kisannut menestyksekkäästi lukuisissa eri kisoissa ja hänen koreografiansa oppilaillensa ovat niittäneet mainetta valtakunnallisesti eri tanssialan tapahtumissa. Mimmille tärkeintä tanssissa on itsensä ilmaisu, eläytyminen ja tunteiden välittäminen. Unohtamatta tekniikan ja ergonimisen liikkumisen tärkeyttä, sillä tekniikka on hänen mielestään väline parempaan ilmaisuun. Mimmi pyrkii opettajana luomaan tunneilleen turvallisen ja hauskan ilmapiirin, jossa hän rohkaisee oppilaitaan ylittämään omia rajojaan. Hän toimii tällä hetkellä freelancerina niin tanssijana, tanssinopettajana, kuin koreografinakin. Opettajana hän työskentelee tällä hetkellä pääasiassa nykytanssin ja yhteisötanssin parissa.