• Tanssiopisto Uusikuu
 

Opettajien esittely

MIRVA MÄKINEN

Mirva Mäkinen väitteli tanssitaiteen tohtoriksi 2018 aiheesta “Taiteellinen tutkimus kontakti-improvisaation arvoista somaesteettisen esityksen kehyksessä”. Hän valmistui tanssitaiteen maisteriksi Taideyliopiston Teatterikorkeakoulusta vuonna 2000. Ennen tanssitaiteen maisterin tutkintoa hän opiskeli liikuntatieteiden maisteriksi Jyväskylän Yliopistossa.
Vuodesta 2000 alkaen hän on toiminut Kallion lukion tanssin lehtorina. Hän on opettanut tanssia kansainvälisesti noin 40 eri maassa, mm. Cullberg Balletilla Ruotsissa. Mäkinen on myös työskennellyt tanssijana useiden tanssiryhmien ja koreografien teoksissa, mm. Karttunen Kollektiv:ssa (kor. Jyrki Karttunen), uuden sirkuksen ryhmä Circo Aereo:ssa, koreografi Joona Halosen teoksissa, Echo Echo tanssiryhmässä Irlannissa sekä yhteistyöproduktioissa Frey Faustin kanssa. Viimeisen viiden vuoden aikana Mäkinen on työskennellyt koreografi Valtteri Raekallion viidessä eri teoksessa.

“Olen tanssissa kiinnostunut virtaavasta liikkeestä ja flow-kokemuksista. Rakastan tutkia liikettä; liikkeen rytmiä ja liikkeen erilaisia tapoja ilmetä kehossa. Tanssimisen tunne syntyy minulle siitä tunteesta, kun pystyn vaihtelemaan rentouden ja jännityksen luomaa intensiteettiä. Kutsun tuota kehon tavaksi hengittää liikettä.”

MIMMI MARJAMAA

Mimmi on tehnyt tanssinalalla töitä ympäri Suomea niin tanssijana, koreografina kuin tuomarinakin, mutta ennen kaikkea tanssinopettajana. Vuonna 2014 Oulun ammattikorkeakoulusta tanssinopettajaksi valmistunut Mimmi on tanssinut lajeja laidasta laitaan. Hänen päälajeiksi ovat muodostuneet showtanssi ja karibialaiset lajit, mutta kokemusta löytyy esimerkiksi myös hip hopista, nyky- ja jazztanssista. Mimmi on tehnyt paljon myös koreografioita erilaisiin tapahtumiin, kuten viimeisimpänä suurena työnä TUL:n 100v. juhlaan koreografian 200 nuorelle tanssin harrastajalle, joka esitettiin 2019 kesäkuussa Helsingin jäähallissa. Tanssi merkitsee hänelle itsensä ilmaisua ja tunteiden välittämistä toisille.

HARRIET JEFFERY

Harriet on kuopiolainen tanssinopettaja, koreografi ja esittävän taiteen ammattilainen. Tällä hetkellä hän on päätoiminen laulunopiskelija.