• Tanssiopisto Uusikuu
 

Opettajien esittely

TIINA KARTTUNEN

Tiina “Tintti” Karttunen on pian valmistuva tanssinopettaja Kuopiosta. Hänen tanssitaustansa on vahvasti katutanssipainotteinen, kilpatanssi – ja jazzmaustein. Työkseen hän opettaa hiphopia sekä on toiminut paikallisessa katutanssiyhdistyksessä vuosia. Hän on luonnonläheinen, musiikkia rakastava ihminen.

”Yhteisöllisyys on minulle tärkeää, minkä vuoksi hiphop on niin lähellä sydäntäni. Painotan tanssista ja musiikista nauttimista. Kun nauttii siitä mitä tekee ja heittäytyy, voittaa itsensä.  Tunneillani pyrin tarjoamaan monipuolista sisältöä hiphopin eri tyylilajeista ja musiikista sekä sopivassa määrin haasteita ja  hauskanpitoa, aina tanssijoideni toiveita kuunnellen. “

SOILE LAHDENPERÄ

Soile Lahdenperä on tanssitaiteen tohtori ja toimii Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun tanssin koulutusohjelmien yliopiston lehtorina. Hän on Alexander – tekniikan opettaja ja omaa laajan kotimaisen ja kansainvälisen kokemuksen tanssijan ja koreografin työstä. 

Lahdenperä on opettanut modernia tanssia vuodesta 1974, uuden tanssin tekniikoita kuten release- ja alignment-tekniikat sekä improvisaatiota vuodesta 1983 ja Alexander-tekniikkaa vuodesta 1995. Lisäksi opetustyötä mm. School for New Dance Development (SNDO) Amsterdamissa 1982–83, West Sussex Institute for Higher Education ja Dance Section 1993–95.

OUTI RÄSÄNEN

Outi Räsänen on toiminut tanssinopettajana, koreografina sekä tanssijana jo kolmenkymmenen vuoden ajan. Räsänen on saavuttanut useita showtanssin sm-tason palkintosijoja tanssijana ja koreografina. Räsäsen tanssikäsitys ja osaaminen on kehittynyt hyvin laajaksi, koska mottona hänellä on “innostu ja kiinnostu kaikesta uudesta ja ihmeellisestä”.

MIMMI MARJAMAA

Mimmi Marjamaa on tehnyt tanssialalla töitä ympäri Suomea niin tanssijana, koreografina kuin tuomarinakin, mutta ennen kaikkea tanssinopettajana. Hän on valmistunut Oulun AMK:sta tanssinopettajaksi showtanssin suuntautumisvaihtoehdosta ja tehnyt päätoimisesti töitä tanssinopettajana valmistuttuaan. Hänen päälajeina ovat show-, nyky- ja jazztanssi.

Opettamisen lisäksi Mimmi on itse kisannut menestyksekkäästi lukuisissa eri kisoissa ja hänen koreografiansa oppilaillensa ovat niittäneet mainetta valtakunnallisesti eri tanssialan tapahtumissa. Mimmille tärkeintä tanssissa on itsensä ilmaisu, eläytyminen ja tunteiden välittäminen. Unohtamatta tekniikan ja ergonimisen liikkumisen tärkeyttä, sillä tekniikka on hänen mielestään väline parempaan ilmaisuun. Mimmi pyrkii opettajana luomaan tunneilleen turvallisen ja hauskan ilmapiirin, jossa hän rohkaisee oppilaitaan ylittämään omia rajojaan. Hän toimii tällä hetkellä freelancerina niin tanssijana, tanssinopettajana, kuin koreografinakin. Opettajana hän työskentelee tällä hetkellä pääasiassa nykytanssin ja yhteisötanssin parissa.