• Tanssiopisto Uusikuu
 

Esittely

Tanssiopisto Uusikuu perustettiin vuonna 1993. Vuosi 2013 on Tanssiopiston 15-vuotis juhlavuosi. Tanssiopistoa ylläpitää Pyhäsalmen Tanssi ry., joka  järjestää myös Täydenkuun tanssit -festivaalin sekä on osa Pohjoista tanssin  aluekeskusta.

Tanssiopisto Uusikuu järjestää tanssin taiteen perusopetusta  seitsemän kunnan alueella: Haapajärvellä, Kärsämäellä, Nivalassa, Pyhäjärvellä,  Reisjärvellä, Sievissä ja Ylivieskassa. Oppilaita on myös useiden lähikuntien  alueelta. Kunnat tukevat toimintaa sovitulla tuntimäärällä vuodessa.

Tanssiopisto toteuttaa valtakunnallista tanssin taiteen perusopetuksen  yleisen oppimäärän opetussuunnitelmaa ja antaa tavoitteellisesti etenevää  tanssinopetusta lastentanssissa ja nykytanssissa sekä kurssimuodossa myös muissa  tanssilajeissa. Perusopetuksen viikottaisia opetusryhmiä kuluvana lukuvuonna on  31 ja syventäviä ryhmiä 3, aikuisten ryhmiä 1. Oppilaita opistossa on kaikkiaan  n. 350.

Tanssiopisto Uusikuu pääsi vuonna 2000 tuntiperusteisen  valtiontuen piiriin. Valtion tukea saavia tanssiopistoja on Suomessa vain kuusi, joten tuki on suuri luottamuksen osoitus Tanssiopiston toiminnalle. Valtion sekä kuntien tuki ovat elintärkeitä Tanssiopiston toiminnalle, jotta oppilasmaksut pystytään pitämään kohtuullisina.

Tanssiopistoa johtaa johtokunta, johon jokainen opiston toimintaa tukeva kunta on saanut lähettää oman edustajansa.